Fabia liderem rejestracji wśród aut osobowych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

misiek^wro, nie mam pojecia gdzie jest panball, wiem ze w Osieku koło Lubina ale nie mam pojęcia...

Zamieszczone przez misiek^wro
    Wyjazd wyjazdem, Leszno Lesznem, niedlugo Kroscienek. Ktos jedzie?
    nie ajdę , nie chce mi się.
    możliwe ze w tym czasie pojedziemy w nasze góry.
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Jak wynika z danych obejmujących pierwszy kwartał bieżącego roku, Skoda Fabia zajmuje wśród aut osobowych pierwsze miejsce pod względem liczby rejestracji, zarówno przez osoby prywatne, jak również i firmy.

Z liczbą 2 454 egzemplarzy, co daje udział na poziomie ponad 6,1%, Skoda Fabia jest liderem pod względem rejestracji aut osobowych przez osoby prywatne. Dalsze miejsca należą kolejno do modeli Fiat Grande Punto (2 228 egzemplarzy), Opel Astra (2 169) oraz Toyota Yaris (1 856). [...]

Skoda Octavia zajęła miejsce 8 (1189).

Rekordowy wzrost liczby rejestracji uzyskał w pierwszym kwartale model VW Polo, który dzięki 681 sztukom prawie podwoił wynik z analogicznego okresu roku ubiegłego (+96,8%). [...]

Nieco inaczej wygląda zestawienie najpopularniejszych modeli pod względem rejestracji na firmy. Z udziałem prawie 6% (1 772 egzemplarze), Fabia wyprzedza kolejno Astrę (1686), Octavię (1 663) oraz Forda Focusa (1 557). Wśród czołowych marek jest aż trzech producentów (Opel, Peugeot i Toyota), którzy uplasowali po trzy swoje samochody. [...]

[Cały materiał dostępny w serwisie samar.pl link]
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• jlupino
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 362

A mnie właściciel fabii wciąż sie kojarzy ze wymęczonym przez życie starszym człowiekiem,który po przejsciu na emeryturę i odprawie pieniężnej kupił swój wymarzony pierwszy nowy samochód.
      Jaro

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

A mnie właściciel fabii wciąż sie kojarzy ze wymęczonym przez życie starszym człowiekiem,który po przejsciu na emeryturę i odprawie pieniężnej kupił swój wymarzony pierwszy nowy samochód.
        Ryzykowne stwierdzenie jak na posiadacza samochodu, ktorego bogaci biznesmeni generalnie nie kupują...
        TDI 205PS

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

Zamieszczone przez jlupino
          Stereotypy:/
          Bo jednak dużo młodych ludzi wybiera Fabie... Duża liczba idze tez na samochody firmowe...

Kiedyś słyszałem że Octavie kupują dziadkowie którzy samochód darzą takim samym uczuciem jak odkurzacz...

Jeżeli to prawda :diabelski_usmiech to mówcie mi dziadku... a jutro dodatkowo oświadczę sie odkurzaczowi :szeroki_usmiech

Zresztą artykuł nie dziwi bo Skoda u nas naprawdę odniosła sukces... Zresztą nie tylko Fabia... i nie tylko u nas...
          pzdr
          Adam

Komentarz

• jlupino
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 362

Wiem Panowie,ze ryzyko tego stwierdzenia jest dosyc duze jednak nie ma w tym ani grama złośliwości z mojej strony.Jakoś tak najczęsciej widzę starsze emerytowane osoby za kierownicą tego jak by nie było bardzo dobrego wozu.A młody z tubą w kufrze tez jakoś mi do fabii nie pasuje-ALE!!!
            Jaro

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

mnie tak kojarzy sie Octavia i kapelusz na głowie tu w Olsztynie wiele takich dzadków śmiga nawet jeden RS OII W bęzynie

[ Dodano: Sro 30 Maj, 07 15:47 ]
              Zamieszczone przez b707
              darzą takim samym uczuciem jak odkurzacz
              unas na skode z silnikem z tyłu mówiło sie Motorówka.
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• b707
                L&K
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1272

Zamieszczone przez daneczek76
                mnie tak kojarzy sie Octavia i kapelusz na głowie tu w Olsztynie wiele takich dzadków śmiga nawet jeden RS OII W bęzynie

[ Dodano: Sro 30 Maj, 07 15:47 ]
                Zamieszczone przez b707
                darzą takim samym uczuciem jak odkurzacz
                unas na skode z silnikem z tyłu mówiło sie Motorówka.
                iedys na jednym programie słyszałem taki kawał:

Czamu Skoda ma podgrzewana szybę?
                By było ciepło w zime jak kierowca bedzie ja pchać :diabelski_usmiech

pzdr
                Adam

Komentarz

• paf
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3140

aa tam - każda sroka swój ogonek chwali - a tym bardziej jak zna tylko swój - tak było jest i będzie

Komentarz

• Grygy
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 223

Wsystkie Skody sa fajne , nie?=))za pare kasy zrobisz z Basica RSki, albo full wypas=))

[ Dodano: Sro 30 Maj, 07 22:44 ]
                    Wiem Panowie,ze ryzyko tego stwierdzenia jest dosyc duze jednak nie ma w tym ani grama złośliwości z mojej strony.Jakoś tak najczęsciej widzę starsze emerytowane osoby za kierownicą tego jak by nie było bardzo dobrego wozu.A młody z tubą w kufrze tez jakoś mi do fabii nie pasuje-ALE!!!
                    Ja juz jestem stary, ale wiesz co ja mam v kufrze??=))))))))))))

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

Bedac na Slowacji zauwazylem wrecz cos przeciwnego. Tam wiekszosc mlodych jezdzi wlasnie Fabiami.

W piatek jestem umowiony na jazde probna nowa Fabia z silniczkiem 1,4TDI. :szeroki_usmiech
                      Zobaczymy jak to sie spisuje.
                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Rybeusz
                        Drive
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 62

Purchawa, w poprzedni weekend jeździłem... wg mnie wszystko jest bardzo fajne pomyslane, złozone etc, ale silnik zdecydowanie odstaje od reszty auta. Po prostu brakuje dunamiki.
                        Najgorzej jest chyba jednak z tymi wózkami, które zaopatrzyli w benzynowe silniki 1.4 - to już w ogóle napędza się chyba tylko siłą woli właściciela

A co do pierwszego modelu Fabii - zanim skończyłem 24 rok życia miałem dwie Fabie, ostatnią odupił ode mnie zresztą też człwoiek w moim wieku - mam wrażenie, że stereotyp zbudowali właściciele 105-tek czy innych 120-tek i do dziś to trochę pokutuje w społeczeństwie.
                        Szer.koszenia-53 cm,Silnik-5,0 b/s,System rozruchu - ręczny,Kosz na trawę-75 l,płócienny z twardą pokrywą,Funkcja mieląca-standard,Deflektor-standard,Koła-8",Wysokość koszenia-35-95 mm,Waga-42 kg..a statkiem z USA płyną już nowe chromy

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

Zamieszczone przez Rybeusz
                          ale silnik zdecydowanie odstaje od reszty auta. Po prostu brakuje dunamiki.
                          Wlasnie chce sie o tym przekonac. Jest przeciez wersja 1,9TDI jednak spcjalnie wzialem 1,4TDI zeby miec porownanie.
                          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...